Selasa, 28 Ogos 2012

Curang Part 3 - Nasib Seorang Amah

Setelah beberapa haridi-tengah lautan yang bergelora akhir-nya aku sampai di-sebuah pantai di-Malaysia. Ketibaan aku di-sambut oleh beberapa orang yang sedia menunggu. Aku dan ramai lagi pendatang di-arah-kan untuk menaiki beberapa buah van. Aku tiada tahu kemana kami semua akan di-hantar kerana malam begitu gelap.

Apa yang aku tahu kini aku dan mereka yang bersama dengan ku berada di-dalam sebuah bilik yang agak besar. Kami di-beri makan dan minum. Setelah malam aku telah di-arah untuk mengikuti seorang cina. Di-dalam kereta sudah menunggu seorang nonya dan dua orang anak kecil. Sebelum aku di-bawa pergi aku di-suruh menukar pakaian persis orang tempatan. Aku disuruh duduk
di-belakang dengan dua anak kecil dan seorang lelaki remaja.

Aku kira perjalanan kami memakan masa hampir empat jam sebelum sampai di-rumah keluarga tersebut yang terletak di-sebuah taman perumahan yang aku tidak lagi peasti di-mana. Rumah tersebut ada-lah rumah teres tiga bilik Aku di-suruh tinggal sebilik dengan kedua anak-anak kecil bersebelahan dengan bilik utama.

Aku perhatikan jiran di-sebelah kiri berbangsa cina, di-sebelah kanan dan hadapan berbangsa melayu. Di-sebabkan aku tidak tahu berbahasa cina, maka apabila berbicara dengan tuan rumah aku bekumunikasi dalam bahasa Indonesia. Aku di-beritahu apa yang patut aku lakukan sebagai seorang amah.

Selain dari menjaga mangasuh ke-dua-dua anak kecil tersebut aku terpaksa membersihkan rumah dan mencuci pakaian. Kerja memasak di-lakukan oleh isteri tuan rumah sendiri. Aku pernah juga cuba berkenalan dengan jiran-jiran, tetapi tidak di-benarkan. Malah untuk keluar dari kawasan rumah pun tidak di-izinkan.

Kadang kala bila kesunyian aku teringat dan kerap merinduai ke-dua ibu bapa dan adik beradikku. Tetapi apa hendak di-kata kerana kesempitan hidup aku terpaksa merantau setelah di-izinkan oleh keluarga.

Kini agama yang aku anuti hanya tinggal pada nama saja, kerana setiap suruhan agama tidak aku perdulikan lagi, tambahan tinggal dengan keluarga cina yang bukan seagama dengan ku. Aku makan apa yang di-sediakan kerana tiada pilihan. Kerap juga aku menyesal dengan hidupku dan dunia yang begitu kejam.

Masa yang dua tahun sebagai yang di-nyatakan di-dalam surat izin begitu lama rasa-nya. Kini telah hampir enam bulan aku menjadi amah. Bagaimana kaedaan keluargaku di-kampong tidak aku ketahui. Ongkos buat mereka di-kampong tetap di-kirimkan oleh tuan rumah. Aku hanya mampu berserah sama wang itu di-kirimkan atau pun tidak.

Satu malam aku di-jagakan oleh teruna yang tinggal bersama. Pintu bilik sedari dulu memang tidak pernah di-kunci atas arahan nonya, untuk menyenangkan dia meninjau-ninjau ke-dua-dua anak kecil mereka. Aku di-beri isyarat agar jangan bersuara. Aku menjadi terpingga-pingga bila tanganku di-tarik. Setelah beria-ia sangat tanganku di-tarik akhir-nya aku menuruti saja.

Siteruna berdiri di-pintu bilik utama yang tidak bertutup rapat. Aku di-suruh melihat ke-dalam. Seluruh tubuhku menjadi sewram sejuk apa bila aku melihat nonya dan suami-nya sedang melakukan adengan sex. Aku dapat melihat perbuatan mereka dengan jelas kerana suahsana di-dalam bilik tersebut agak terang.

Aku cuba untuk meninggalkan bilik tersebut tetapi siteruna memelok tubuhku dan menyuruh aku melihat adengan ranjang yang sedang rancak. Sambil memelok tubuhku siteruna mengesel-gesel ponggongku dan aku rasa senjata sulitnya yang sudah keras di-rapatkan ke-arah ponggongku. Kini tindakan siteruna sudah agak berani, beliau meraba-raba buah dadaku. Dengan usia ku yang
baru menjangkau dua puluhan dan belum pernah di-perlakukan begitu aku menjadi lain macam.
Melihatkan yang nonya sudah hendak selesai menjalankan tugas-nya, si teruna menarik tanggan ku menuju ke-bilik beliau. Aku pun engak tahu mengapa aku turuti ajakan beliau. Sampai di-bilik aku didakap dan dengan rakus mulut-nya mencari mulutku. Tangan-nya meramas-ramas ponggongku.
Setelah agak lama aku di-baringkan. Aku cuba membantah bila pakaianku hendak ditanggalkan. “Jangan-lah Leong (nama siteruna), wati (nama ku) engak bias dan belum pernah melakukan-nya. Leong menanggalkan seluar tidur-nya seraya menyuruh aku memegang lancau-nya yang sudah mengeras.

“Jangan-lah Leong, jangan buat Wati begini, Wati tak bias” aku merayu. Sedang aku merayu-rayu itu nonya dan suami-nya masuk. Mereka bercakap dengan Leong dalam bahasa cina. Aku merasa hairan mengapa dia tidak di-marahi. “Wati belum pernah kena kongkekkah? Nonya bertanya semasa ku cuba hendak duduk sambil membetulkan pakaian-ku.

Mendengarkan itu nonya berkata sesuatu kepada suami-nya dan Leong mengenakan seluar-nya semula sebelum beredar pergi setelah di-suruh oleh nonya. Kini nonya berkata sesuatu kepada suami-nya sambil menarik tangan ku ke-bilik mereka. Aku turutkan saja. “Wati jangan takut, tetapi itu Wati punya cibai mesti kasi kongkek kalau tidak nanti Wati susah” nonya bersuara sambil meraba pantatku.

Aku kebingungan dengan kata-kata nonya. Suami si-nonya senyum sembil menanggalkan pakaian-nya. Nonya menyuruh aku berbaring di-katil. Setelah berkata sesuatu kepada suami-nya, nonya keluar sambil menutup pintu.

Suami si-nonya menghampiri dan baring disebelah ku. Tangan-nya liar mencari buah dadaku dengan menyuakan mulut-nya ke-mulutku. Dia menjulurkan lidah-nya untuk aku hisap. Setelah puas aku menjulurkan lidahku untuk di-hisap. Kini baju dan braku sudah di-tanggalkan. Dia menyonyot buah dada ku begitu mengila sekali. Bila putting tetek ku di-hisap aku merasa satu macam yang tidak berapa pandai hendak aku nukilkan. Kini tangan kiri-nya pula sudah berada di-dalam pentisku. Dia memarit-marit jari-nya di-alur lubang nonokku. Dengan perbuatan-nya itu lama kelamaan nonok ku menjadi lecak.

Setelah agak lama dengan aku kerap menyetap bibir suami si-nonya yang aku panggil uncle bangun. Sarong dan pentisku di-tarik sekali. Kini aku baring tanpa seurat benang. Aku merapatkan kangkangku dan menutup muka dengan kedua belah tangan ku kerana malu.

Uncle cuba memuka kangkang ku sambil bersuara, “Untung-nya kalau Wati benar-benar masih dara”. Aku cuba menahan kangkangku dari di-buka, tetapi hampa kerana kini aku sendiri sudah merasa yang diri-ku sudah tidak berpijak di-bumi nyata. Aku merasakan yang kini diriku berada di-awang-awangan antara fantasi dan reality.

Setelah kangkangku di-buka, uncle menyembamkan muka-nya di-permukaan nonokku. Aku merasa geli geman bila lidah uncle tersentuh dengan biji kelentitku. Buah dada-ku di-ramas-ramas silih berganti. Aku memegang kepala uncle sambil menekan biar mulut-nya bertaup rapat dengan nonokku. Seolah-olah mengerti, unclu menjulurkan lidah-nya ke-dalam lubang nonokku. Semakin lama lidah uncle bermain-main dengan nonokku, semakin seronok aku lakukan.

Melihatkan yang aku sudah hilang pertimbangan dana kini di-dalam kaedaan menyerah, uncle bangun. Dengan lancau-nya yang sudah mengeras, uncle cuba untuk memasukkan-nya kedalam cibaiku. Baru separuh terbenam aku merasakan yang pergerakan lancau-nya terhenti dengan aku merasa sedikit sakit. “Pelan sikit uncle, Wati rasa sakit” aku bersuara. “Itu tak apa, memang itu macam kalau pertama kali kena kongkek” Uncle bersuara dengan senyum meleret.

Dengan sedikit merasa kesakitan, akhir-nya lancau uncle masuk habis setelah dapat mengoyakkan halangan. Uncle senyum sambil membuat aksi sorong-tarik-nya. “Mengapa malam sebelum berpergian aku tidak merelakan Suparman memunaikan hajat-nya dengan menujuk yang mahkota yang baru di-tembusi itu akan di-hadiahkan bila kami kahwin nanti” aku merasa menyesal di-dalam hati.

Uncle masih lagi menyorong-tarik lancau-nya semasa aku sedang mengelamun teringatkan Suparman yang menjadi kekasih ku sejak dari SMR lagi. Dala pada itu aku sendiri terikut-ikut dengan pergerakan uncle kerana nonok ku merasa sungguh aneh dengan satu kenekmatan. Lubang nonok ku mengemut-ngemut lancau uncle yang perjalanan keluar-masuk-nya agak laju.

Uncle melepaskan beberapa ledakan cecair memenuhi ruang nonokku. Cecair tersebut aku rasakan suam-suam panas dengan aku juga menghasilkan cecair yang serupa. Sungguh nekmat dan menyegarkan.

“Terima kasih Wati” uncle bersuara sambil merangkul tubuhku yang kini merasa sedikit keletihan.. Uncle merebahkan badan-nya di-sebelah kiriku. Sesekali dia menyonyot tetek ku. Nonya dengan hanya bertowel masuk dengan temani Leong yang juga bertowel. Mereka berdua senyum melihat aku dan uncle yang masih bertelanjang bulat.

Leong merangkul pinggang nonya sambil duduk di-tepi katil. Sambil senyum nonya menyatakan sesuatu kepada uncle sambil mencium pipi Leong. Uncle senyum sambil menunjukkan isyarat best dengan jari-nya. Mungkin semasa uncle sedang menggongkek ku, nonya kena kongkek dengan Leong.

Melihatkan yang aku hendak bangun nonya bersuara, “Wati suruh Leong cuci lu pun cibai, biar saya cuci  uncle punya”.

Dengan senyum Leong memimpin tangan ku menuju ke-bilik air belakang. Setelah mencuci cibai dan badan ku Leong bersuara sambil melepaskan towel-nya, “Wati mesti tolong saya, kalau ia pun Wati sudah tolong uncle. Aku hanya diam sambil mengenggam lancau Leong kerana di-suruh. Leong merangkul pinggangku sambil berjalan menuju ke-bilik tidur-nya.

Aku lihat katil Leong sudah tidak teratur. Mungkin mengetahui apa yang sedang aku fikirkan Leong bersuara, “Itu nonya punya pasal-lah, saya kena kongkek sama dia”.

Leong merabahkan badan sambil menarik tangan ku. Aku di-suruh menyarap di-atas tubuh-nya. Lama juga kami beromance sebelum lancau Leong benar-benar tegang dan cibaiku berkehendak.
Leong menyuruh aku mengangkang di-celah kelengkang-nya. Aku membetulkan kedudukan seraya menyuakan lancau Leong tepat ke-sasaran. Aku menurunkan ponggongku dengan lancau Leong terbenam habis hingga ke-pangkal. Aku mengerakkan ponggongku ke-atas ke-bawah. Lama kelamaan Leong turut mengerakkan ponggong-nya sama. Akhir-nya Leong melepaskan beberapa das ledakan. Ledakan ke-dua yang aku nekmati.

Setelah tiada ledakan lagi aku merebahkan badan di-sisi Leong. Lancau Leong mengecut dan hilang di-dalam sarung-nya yang tidak di-potong. Aku merasa malas hendak bangun, begitu juga Leong. Kami tidur berpelukan tanpa mencuci badan.

Aku terjaga bila merasa pusatku di-jilat. Melihatkan yang aku sudah terjaga Leong senyum sambil menyuruh aku mengurut-urut lancau-nya yang sudah keluar dari sarong. Kepala-nya mengilat dengan sarong-nya tersesel ke-belakang.

Aku baring terlentang dengan membuka kangkangku. Leong melipat kaki ku dan membenamkan lancau-nya ke-dalam lubang cibaiku.

Sedang Leong rancak membuat pergerakan keluar-masuk lancau-nya nonya masuk dan berdiri berhampiran dengan kepalaku. Aku merasa malu bila di-lihat oleh nonya yang aku sedang menahan tusukan lancau Leong. “Wati, ini hari lu tidak usah pikin apa-apa kerja rumah nanti lepas mandi
kita keluar, kerana uncle mahu belanja breakfast. Tengah hari dan malam pun kita makan luar” nonya bersuara sambil meninggalkan kami. Pergerakan Leong semakin laju, akhir-nya beliau merebahkan badan-nya ke-atas tubuh ku.

Selesai berpakaian aku ke-kereta, kerana meraka sudah sedia menunggu. Lepas sarapan kami pergi-kepasar raya Top Ten. Uncle membelikan aku beberapa persalinan pakaian dan pakaian dalam khas untuk wanita. Kami tidak balik ke-rumah. Malah menghabiskan masa di-bandar dan di-tepi pantai menantikan untuk makan tengah-hari.

Sampai di-rumah aku ke-bilik dan terus baring sambil mendengar radio. Aku terlena dan hampir senja baru aku terjaga setalah di-kejutkan oleh nonya. Sebagai mana di-perkatakan hari itu aku memang free. Aku cepat-cepat mandi kerana hendak mengikut nonya ke-pekan untuk makan malam. 
“Wati ini satu minggu lu tidur sama uncle, kerana saya “OFF”” nonya bersuara semasa aku sedang menonton T.V. “Itu sama Leong saya sudah cakap jangan kacau sama lu”, sambung nonya lagi sambil berlalu meninggalkan aku seorang diri di-ruang tamu.

Sedang aku asyik menonton T.V uncle datang dan duduk di-main sofa. Uncle memanggilku untuk duduk di-sebelah-nya. Setelah duduk uncle merangkul dan mencium tengkok ku sambil tangan kanan-nya merayap di-celah kelengkangku. Nonya sudah lama tidur di-bilikku, kerana mengaja anak-anak-nya. Leong pula sudah perga ke-rumah kawan-nya.

Akhir-nya aku dan uncle sudah tidak memakai seurat benang. Aku merasa agak loya bila di-suruh menghisap lancau-nya yang kata-nya sudah di-cuci bersih. Aku melutut di-hadapan uncle yang duduk terkangkang. Dengan memejamkan mata aku cuba mengolom lancau uncle. Merasakan tidak apa-apa aku mengolom habis lancau uncle kerana dia merasa seronok.

Aku di-suruh berdiri. Setelah T.V di-matikan, uncle menatang tubuhku menuju ke-bilik tidur-nya. Dengan cermat uncle membaringkan ku di-atas tilam spring-nya. Setelah kangkangku ku di-buka,  dengan mudah uncle membenamkan lancau-nya kerana air pelincir telah banyak cibaiku hasilkan.
Maka bermulalah aksi sorong-tarik yang memberi kepuasan bermula. Aksi tersebut terpaksa aku lalui seminggu penuh dengan arahan nonya. Bila pagi bila aku bersua dengan nonya dia tetap senyum, seolah-olah aku ini madu-nya.

Sejak hari itu aku sudah tidak membuat kerja rumah yang berat-berat, kerana nonya sendiri turut membantu. Tetapi untuk keluar dan beromong-omong kosong dengan tetanga aku tetap tidak di-benarkan. Kini tiap-tiap hari sejak malam pertama di-kongkek aku di-bekalkan dengan pil pencegah hamil.

Pernah beberapa kali semasa aku melayan karenah uncle, nonya turut ikut serta dengan menahan tujahan dari Leong. Yang menghairankan uncle dan nonya senyum bila berpandangan. Biasa-nya bila kami sudah sampai ke-tahap kepuasan, kami bertukar pasangan sebelum tidur. Ada juga sekali sekala uncle masuk ke-bilik ku bila pagi.

Kini permit kerja aku tinggal setahun setengah lagi. Aku tidak dapat bayangkan berapa ratu kali lagi aku terpaksa mengangkang menyerahkan cibaiku buat santapan lancau uncle dan Leong. Mungkinkah setelah kembali ke-Indonesia Suparman sudi melamarkau kalau dia tahu yang aku menjadi maha kepada semua kerja rumah persis seorang isteri. Ada juga aku terfikiran kebenaran kata-kata ustaz di-kampong yang "KEPAPAAN MEMBAWA KEPADA KE-KUFURAN".
SEKIAN, SE-CEBIAS CETUSAN RASA SE-ORANG AMAH.

Tiada ulasan: