Isnin, 6 April 2015

Kisah Kami Part 1

hi,

 2 bulan lepas i di tugaskan ke pantai timur untuk intertain sorang client ni.bos hantar i ke sana sebab client ni lelaki dan memang dah bidang tugas i macam ni......

 janda macam i ni memang senang bergerak kesana kemari.staff yang lain tu susah sikit kalau suruh pergi jauh2 ni....masalah suami la...isteri la...anak la...macam2 lagi la...

 nasib baik i takde anak....suami...?mmm...sorry!...i taknak terikat dengan sesiapa pun sekarang ni.pengalaman bersuamikan seorang yang malas bekerja membuatkan i bosan dan lebih suka hidup sendirian.yang dia tahu,bila inginkan tubuh i,dia romantik habis.tapi bila dah dapat,batang hidung puntak nampak.mula2 rasa sedap la....tapi dah selalu macam tu,menyampah pulak rasanya.dapat batang dia pun dah tak rasa apa sebab menyampah dengan perangai dia.

 so,dipendekkan cerita i naik flight ke sana dan rupa2nya client i  tu dah tunggu kat sana.dalam hati i...terbalik pulak...sepatutnya i yang kena jemput dia tapi dia pulak yang sediakan kereta untuk i.untung badan.....

 driver client i tu ( datuk F ) hantar i ke hotel sebab katanya datuk F masih meeting di ofis dengan staffnya.kata drivernya tu,datuk F akan hubungi i petang nanti.bagus jugak tu....boleh i berehat kat bilik hotel dulu.

 check in hotel...wah....cantik sungguh bilik hotel ni.i call sherry staff ofis i yang uruskan keperluan i di sini.

 "sherry,thanx....hotel memang A lah...."kata i pada sherry

 "no prob cik wati.bos memang suruh pilihkan hotel yang terbaik untuk u.untuk 3 days tau cik wati....enjoy your holiday...."jawab sherry

 "ok thanx sherry"...balas i semula.talian di matikan.i merebahkan badan ke atas tilam yang empuk itu....aahhh...sedapnya....

 tuut..tuuutt...tut...bunyi hp mengejutkan i.entah bila i tertidur...

 "yes..."jawab i
 "wati...i...."
 "datuk....sorry datuk...."jawab i sebelum sempat suara itu menjawab
 "u kenal i ye...."jawabnya dengan ketawa

 "tak kenal tapi tak ada yang contact i tanpa nombor datuk....so i teka datuk lah...i'm right?"kata i
 "yurp....i ada kat lobi..."jawabnya..

 "oooo...alamak datuk...give me 10 minutes...."balas i
 "ok wati...no problem..."balas datu F semula.

 sepantas kilat i masuk bilik air dan membersihkan badan.setelah bersiap i turun ke lobi.
 "datuk...where are you...?"i bertanya melalui hp

 "i'm here wati...behind u...."jawabnya.i berpusing dan ternampak seorang lelaki sedang duduk di sofa.

 "sorry datuk...i'm late....tertidur pulak tadi..."kata i menghulurkan tangan.

 "aik...belum apa2 dah penat...?"jawab datuk mengyambut tangan i sambil ketawa.i turut ketawa.
 kami beriringan menuju ke kereta.drivernya membawa kami ke sebuah restoran nelayan yang agak mewah.rupanya datuk sudah memesan meja meja untuk makan malam kami.

 "datuk...sepatutnya i yang kena intertain u.tapi sekarang u yang intertain i...."kata i pada datuk F
 "Kamarul tak cakap pada u kenapa u kesini?"tanya datuk F lagi.i geleng kepala dan mengangkat bahu tanda tidak tahu.

 "sebenarnya i yang nak u datang ke sini.kamarul selalu cakap pada i yang PA dia ni bagus,peramah,cantik,mesra...sebab tu i jemput u kesini sebab nak kenal u dengan lebih dekat lagi..."terang datuk F

 "oooo...patut la...en.kamarul selalu jugak cerita tentang datuk...."balas i
 "apa yang kamarul cerita...?"tanya datuk pula

 "banyak..i tak ingat dah.tapi yang i ingat...en kamarul cakap datuk ni duda.tu sebab i berani datang junpa datk.kalau datuk ada isteri...i taknak...takut kena serang nanti..."jawab i sambil ketawa kecil.datuk F ketawa besar mendengan jawapan i.

 "yurp....i memang duda....single...dah lama tak double..."balas datuk semula..kami berdua ketawa dan menyambung semula berbual sambil menjamu selera.malam itu datuk membawa i berjalan2 sekitar bandar.juga di tunjukkan pada i bangunan pejabatnya yang agak tinggi itu.
 menjelang jam 11 malam datuk menghantar i ke hotel kembali.

 "wati,i kena balik dulu sebab nak jumpa kawan i kejap.esok i call u semula ok?"kata datuk F
 "boleh datuk...i tunggu..."balas i.kereta datuk F meluncur laju meuju kearah pusat bandar.
 keesokannya....

 " wati...tunggu i kat lobi.i sampai lagi 5 minit",kata datuk F di corong hp i.melompat i bangun untuk mandidan bersiap.turun di lobi i tengok datuk F dah bersedia di pintu utama.
 "i'm late again datuk...sorry..."kata i menguntum senyum padanya

 "datukF hanya tersenyum lalu memaut pinggang i dan menuju ke cafe hotel.i agak terkejut tapi hanya berlagak biasa.dalam hati i..seronok juga...sambil makan kami bercerita kisah masing2.kalau malam tadi kami duduk berdepan tapi pagi ini datuk meminta i duduk di sebelahnya.

 "i tak boleh tidur malam tadi ingatkan u..."kata datuk F
 "why datuk...?"tanya i
 "please...don't call me datuk bila kita berdua.i rasa macam dgn staf i je.i tak nak u jadi staff i.i nak u lebih dari itu.."katanya lagi
 "can i call u....fiq?u belum cukup tua untuk i panggil uncle kan...?"balas i.fiq ketawa mendengar kata2 i.

 "yurp....i like...."jawabnya pendek.
 "u nak tak kalau i bawak u ke sebuah tempat....pulau....."kata fiq
 "ooohh...i like fiq.i suka pulau...."jawab i
 "ok...kita pergi sekarang....i akan booking bot n room kat sana"jawab fiq.sementara menunggu fiq menempah bot dan bilik,i naik ke bilik dan mengambil beg pakaian dan aksesori.

 ok....done.semua dah settle.bot kita pukul 11 ni n kita dah dapat 2 bilik kat sana.ke...u nak kita kongsi bilik je..."kata fiq.i mencubit manja lengan fiq dan dia ketawa kecil.
 perjalanan ke pulau perhentian amat menakutkan i.kerana ombak yang agak kuat membuatkan bot yang kami naiki seperti mahu melayang.sepanjang perjalanan i memeluk tangan fiq dan sesekali fik memeluk i apabila i menjerit kecil kerana ketakutan.

 selesai check in chalet,kami keluar untuk makan  tengahari dan bersantai di bawah pokok.semakin lama kami semakin rapat dan i dapat rasakan kami seperti pasangan kekasih yang sedang mabuk bercinta.sentiasa berpegangan tangan dan bermesra.

 "i suka u manja dengan i macam ni....macam kita dah lama kenal....wati..i suka kan u..."kata fiq ketika kami menyelusur pantai pada petang itu.

 "i pun suka kan u fiq.i rasa macam dah lama kenal u.i tak pernah rapat dengan mana2 lelaki selepas bercerai dengan suami i dulu.selalu sibuk ikut bos kesana ke sini buat i tak ada masa untuk bersantai macam ni....thank sebab jemput i ke sini..."balas i semula

 "i pun gembira bila u sudi berteman dengan i.i susah nak rapat dengan mana2 perempuan sebab kebanyakan yang i jumpa lebih berminat nak ajak i pergi shopping...shopping...and shopping....tapi u lain...hati i bergetar bila u di samping i.i rasa macam baru jatuh cinta..."jawab fiq.i memeluk manja lengan fiq.

 " i pun..."jawab i.fiq memeluk bahu i dan kamisemakin rapat.
 malam itu selepas makan malam,kami dudk di bawah pokok sambil menikmati angin yang sepoi2 bahasa.sambil memeluk pinggang i,fik membisikkan ke telinga i

 "wati...i love u....."bisiknya.i merenung kematanya
 "i think,i love u to fiq....from my heart..."jawab i.fiqmemeluk erat i kedalam pelukannya....i dah rasa lain...

 "i rasa macam nak ajak u kawin malam ni jugak...."bisik fiq
 "are you sure?kita baru kenal 2 hari...."balas i.tapi sebenarnya dalam hati i ni rasa bahagia dengar kata2 fiq itu.

 "kita jumpa parent u...."katanya lagi
 "parents i ada di Dubai sebab papa kerja kat sana.kakak2 i ada di Sarawak.di sini i sorang je....mybe u boleh call my parents...."jawab i.fiq menganggukkan kepala
 angin sepoi malam membuatkan i kesejukan.semakin rapat dalam dakapan fiq membuatkan i rasa lain.

 "wati,dah berapa lama u sendiri?"tanya fiq
 "about 2 years...u..?"tanya i semula
 "4 years...lepas arwah isteri i meninggal...."jawab fiq
 "4 tahun u tak pernah...."
 "yurp...4 tahun i tak pernah sentuh mana2 perempuan....."pintas fiq
 "sebab tu bila bersama u sekarang ni,i rasa....jantung i macam nak jatuh..."katanya lagi.i merebahkan kepala i ke dada fiq.

 "fiq...bersama u i rasa selamat...."bisik i.fiq mencium dahi i.i mendongakkan kepala dan sepantas kilat fiq mencium pipi  i.i hanya membiarkan.tiba2 fiq mengucup bibir i.kami berkucupan penuh mesra.i rasa sangat bahagia.....

MISS LOVE

Tiada ulasan: